portret Charlotte Glorie  

Charlotte Glorie

luisterliedjes en conferences

voorpagina · biografie · de cd · concerten · gastenboek · columns . contact

20-08-2012

Magische stickers

Beste mensen van de Chronisch Zieken- en Gehandicaptenraad,

Bij deze wil ik jullie een actieplan voorleggen, dat de integratie van gehandicapten enorm zal bevorderen. Ik stel voor dat jullie op plaatsen waar veel mensen bij elkaar zijn de stickers gaan uitdelen waarmee Joods-Orthodoxe mannen sinds kort hun brillen afplakken om een waziger zicht te creëren. Denk je eens in wat er gebeurt als ook  Nederlandse heren de begeerlijkheid van vrouwen niet meer kunnen zien! Dames kunnen zonder angst voor ongewenste intimiteit in hun eentje door achteraf-steegjes lopen en zonder verleidingen zal het aantal echtscheidingen drastisch dalen.

Het jachtinstinct kruipt waar het niet gaan kan en dus gaan mannen vast hun oren en  neus meer gebruiken om uit te vinden of er een aantrekkelijke vrouw in hun buurt is. Ze ontdekken dat een mens meer zintuigen dan alleen zijn ogen heeft om zich mee te redden en dat blind zijn dus minder zielig is dan ze altijd dachten. Hopelijk zal dat leiden tot een toename van het aantal visueel gehandicapten dat de kans krijgt zich op de arbeidsmarkt en in het verenigings- en uitgaansleven te begeven.

Overigens openen de brilstickers nieuwe perspectieven voor vrouwen met welke handicap dan ook. “Hmmm! Wat een heerlijk parfum,” zal een man denken, “De vrouw die dat draagt moet ik gewoon hebben.”Hij volgt zijn neus een halve treincoupé door en vindt tot zijn grote opwinding de bron van de zalige geur. De kanjers van gehoorapparaten in de oren van de vrouw  die normaal zijn libido een flinke opdonder zouden geven, vallen hem nu niet op. En tegen de tijd dat hij ze wel ziet, is hij al zo dol op haar dat het niet meer uitmaakt. Of neem die kerel die compleet betoverd wordt door de prachtige stem die opklinkt vanaf een tafeltje verderop in het restaurant. Zijn verlangen verblindt hem zo dat hij als hij met haar aan de praat raakt, geen oog heeft voor de rolstoel waarin het nachtegaaltje zit.   

Zonder afgeplakte bril vergaapt menige vent zich te vaak aan onbereikbare schoonheidskoninginnen en legt zo de liefdeslat wel erg hoog, waardoor hij nooit verder komt dan fantaseren over hoe het zou zijn als dat lekkere stuk…. Dankzij de magische stickers zal hij eindelijk ook geprikkeld worden door de geur, de schaterlach of de toevallige aanraking van een dame die hij met helder zicht zeker voorbij was gelopen. Wat zullen er veel romances opbloeien als iedereen, - mooi en lelijk, ziek en gezond, - een potentiële liefdeskandidaat is. En het geweldige is: alle gehandicapten die dan een partner krijgen, zijn minder afhankelijk van dure professionele hulp. De vele kinderen die uit de ontstane relaties geboren worden, kunnen de verzorging voor het groeiend aantal vergrijzende medemensen op zich nemen. Omdat deze sticker-uitdeel-actie forse bezuinigingen op den duur mogelijk maakt, zal de overheid er vast geld in willen steken.

Als mensen met een beperking zich massaal gaan voortplanten, zullen de defecte genen vrolijk worden doorgegeven. Mij lijkt dat geen probleem. Hoe meer gehandicapten we dagelijks op straat tegenkomen, hoe gewoner dat wordt. Bovendien zullen we ook al die schuifelende, struikelende, luisterende, snuffelende mannen met hun wazige, afgeplakte zicht normaal gaan vinden. Kortom: mijn actieplan komt op allerlei manieren de integratie ten goede. Mochten jullie het gaan uitvoeren, laat het me even weten. Dan zorg ik dat ik voortaan extra parfum op heb en luidkeels zing of lach terwijl ik door de stad loop. Alvast bedankt!

Met vriendelijke groet, Charlotte Glorie.

 

Reacties: