portret Charlotte Glorie  

Charlotte Glorie

luisterliedjes en conferences

voorpagina · biografie · de cd · concerten · gastenboek · columns . contact

20-02-2012
MOE!

Meldpunt overlast MOE-landers.

Heeft u overlast van zgn. MOE-landers? Deze website biedt u een platform om uw klachten te melden. Deze klachten zullen wij in kaart brengen en de resultaten daarvan aanbieden aan de minister van sociale zaken en werkgelegenheid.

Sinds de jaren negentig neemt het aantal gestrande huwelijken hand over hand toe. Een groot deel van deze scheidingen wordt veroorzaakt door monogamieschenders, overspeligen en echtbreukelingen, zgn. MOE-landers. Deze massale overschrijding van de huwelijksgrenzen leidt tot grote problemen: overlast, toenemende criminaliteit, psychische klachten, verdringing op de arbeidsmarkt en huisvestingsproblemen. Voor veel mensen vormen deze zaken een serieus probleem. Klachten worden echter vaak niet gemeld, omdat men het idee heeft dat er toch niets mee wordt gedaan. Bent u uw baan kwijtgeraakt aan een door een echtscheiding tot herintreden genoodzaakte vrouw? Is het onderwijs aan uw kinderen verslechterd omdat er te veel extra aandacht uitgaat naar kinderen van gescheiden ouders? Wij willen uw klachten m.b.t. MOE-landers graag horen.

Meld hier uw verhaal:

Van:

 

Henk en Ingrid

Is er sprake van overlast?                ● Ja    ○ Nee
Geluidsoverlast?                             ● Ja    ○ Nee
Parkeeroverlast?                             ● Ja    ○ Nee
Verloedering?                                 ● Ja    ○ Nee
Huisvestingsproblemen?                  ● Ja    ○ Nee
Is er sprake van baanverlies?           ○ Ja    ● Nee
Overlast op de werkvloer?                ● Ja    ○ Nee

Bedrijfstak:

 

Zorg

Aard van het werk:

Verpleging van demente bejaarden

 


Toelichting:

Wij ervaren veel geluidsoverlast van een groep jongeren die voor onze deur staat te blowen, te schreeuwen en muziek te draaien. Zeker de helft hebben gescheiden ouders, die er zo nodig met een ander vandoor moesten gaan. Als ze uit goede gezinnen zouden komen, hingen ze niet rond op straat, maar bleven gezellig thuis. Er is veel criminaliteit in onze buurt. Het laatste half jaar is er drie keer ingebroken, gelukkig niet bij ons, maar toch…! Wij vermoeden dat het die ontspoorde jongeren zijn.
We zien de verloedering al bij jonge kinderen. Ons zoontje van negen speelt wel eens bij een vriendje, maar die moeder heeft net een nieuwe vriend en loopt zo met haar hoofd in de wolken, dat ze niet merkt dat die jongens dvd’s van boven de 16 kijken of constant snoep uit de kast pakken. Het vriendinnetje van onze dochter logeerde laatst bij ons. Sinds haar vader bij zijn nieuwe vriendin woont, plast ze in  bed. Nou, daar gingen onze mooie nieuwe Auping-matras! Heel veel overlast dus! En dit zijn toch geen voorbeelden die wij onze kinderen willen meegeven?
Ook ervaren wij parkeeroverlast, omdat onze overspelige buurvrouw haar minnaar altijd ’s middags ontvangt, want dan is haar man aan het werk. Hij zet zijn auto op Ingrids plek en als zij dan thuiskomt, moet ze de auto 200 meter verderop zetten.
Echtscheidingen zorgen voor veel huisvestingsproblemen. Henks broer, een starter, zoekt al jaren naar een eigen woninkje, maar door al die gezinnen die door ontrouw uit elkaar vallen en in twee huizen moeten wonen, is het hem nog steeds niet gelukt.
Ingrid ervaart veel overlast op de werkvloer door alle gescheiden collega’s die veel vaker verzuimen dan anderen, de ene keer omdat ze juridische kwesties rond de scheiding moeten afwikkelen, de andere keer omdat ze psychisch en emotioneel in de knel zitten en een derde keer omdat ze als alleenstaande moeder niemand hebben om op terug te vallen bij ziekte van hun kinderen.
Wij zijn ontzettend blij dat onze klachten nu eindelijk eens serieus genomen worden. We hopen echt dat er maatregelen komen om monogamieschending, overspel en echtbreuk te voorkomen. We denken bijvoorbeeld aan een kliklijn “Meld overspel anoniem”. Mensen die zich hier toch schuldig aan maken mogen wat ons betreft zwaar gestraft worden. Laat ze gewoon dubbele belastingen betalen als compensatie voor alles wat ze de samenleving extra kosten. Wij zijn MOE-landers moe!

 

 

    Verzenden

   

 

Reacties: